VOCABULARIO ALIMENTOS 1º ESO



HORTALIZAS E LEGUMES



CABAZA

ALLO

COGOMBRO

CABACIÑA

CHÍCHARO

BRÓCOLI

 FEIXÓN


GARAVANZO

FABA

LENTELLA

LEITUGA

CEBOLA

RAVO

PORRO / ALLO PORRO

CENORIA 

PATACA

COL / REPOLO

COLIFLOR

GRANADA/ MILGRANDA

TOMATE

CHAMPIÑÓN

PEMENTO

COGOMELO

PEREXIL / PIRIXEL


OUREGO





ÁRBORES FROITEIRAS E OS SEU FROITOS


AMORODO / MOROTE


FRAMBOESA

AMORA


SILVA/ SILVEIRA


LARANXEIRA

LARANXA


LIMOEIRO

LIMÓN


MELOCOTOEIRO

MELOCOTÓN


PEREIRA

PERA

CERDEIRA

CEREIXA


MACEIRA

MAZÁ


AMEIXEIRA


AMEIXA / CIROLA


FIGUEIRA

FIGO


CASTIÑEIRO

CASTAÑA


NOGUEIRA


NOZ


ABELEIRA

ABELÁ


AMENDOEIRA

AMÉNDOA

ALMORZO- XANTAR- CEA



PÉBIDAS DE XIRASOL E ACEITE DE XIRASOL


OLIVAS E ACEITE DE OLIVA



ZUME

LEITE

OVOS

AZUCRE

FARIÑA

MILLO


FLOCOS DE MILLO


FERMENTO


IOGUR


MANTEIGA


MARMELO


QUEIXO


TORRADA

MARMELADA

MACELA


TÉ / CUNCA DE TÉ


UTENSILIOS DE COCIÑA


COITELO

GARFO

CULLER

CULLERIÑA

CULLERÓN

ESCUMADEIRA

VIRADEIRA

TIXOLA

POTA / OLA A PRESIÓN

TARTEIRA / CAZAROLA / CAZOLA

TELLO / TESTO



CAZO

SACARROLLAS

CREBANOCES/ QUEBRANOCES/ ESCACHANOCES

PRATO CHAN

PRATO FONDO / PRATO SOPEIRO

PRATA / FONTE 

AZUCREIRO

GRELLA

SALEIRO / SALGADOIRO

PEMENTEIRA

PANO DE MESA

MANTEL

TORRADORA

FORNO

FRIAMEIRA

RELADOR

COADOR

EMBUDE/ FUNIL