HORTALIZAS E LEGUMES
CABAZA |
ALLO |
COGOMBRO |
CABACIÑA |
CHÍCHARO |
BRÓCOLI |
FEIXÓN |
GARAVANZO |
FABA |
LENTELLA |
LEITUGA |
CEBOLA |
RAVO |
PORRO / ALLO PORRO |
CENORIA |
PATACA |
COL / REPOLO |
COLIFLOR |
GRANADA/ MILGRANDA |
TOMATE |
PEMENTO | ||
|
COGOMELO |
PEREXIL / PIRIXEL |
OUREGO |
ÁRBORES FROITEIRAS E OS SEU FROITOS
AMORODO / MOROTE |
FRAMBOESA
AMORA |
SILVA/ SILVEIRA |
LARANXEIRA |
LARANXA |
LIMOEIRO |
LIMÓN |
MELOCOTOEIRO |
MELOCOTÓN |
PEREIRA |
PERA |
CERDEIRA |
CEREIXA |
MACEIRA |
MAZÁ |
AMEIXEIRA |
AMEIXA / CIROLA |
FIGUEIRA |
FIGO |
CASTIÑEIRO
|
CASTAÑA |
NOGUEIRA |
NOZ |
ABELEIRA |
ABELÁ |
AMÉNDOAALMORZO- XANTAR- CEA |
PEBIDAS DE XIRASOL E ACEITE DE XIRASOL |
OLIVAS E ACEITE DE OLIVA |
ZUME |
OVOS |
AZUCRE |
FARIÑA |
MILLO |
FLOCOS DE MILLO |
FERMENTO |
IOGUR |
MARMELO |
QUEIXO |
TORRADA |
MARMELADA |
TÉ / CUNCA DE TÉ |
UTENSILIOS DE COCIÑA
COITELO |
GARFO |
CULLER |
CULLERIÑA |
CULLERÓN |
ESCUMADEIRA |
VIRADEIRA |
TIXOLA |
POTA / OLA A PRESIÓN |
TARTEIRA / CAZAROLA / CAZOLA |
CAZO |
SACARROLLAS |
CREBANOCES/ QUEBRANOCES/ ESCACHANOCES |
PRATO CHAN |
PRATO FONDO / PRATO SOPEIRO |
PRATA / FONTE |
AZUCREIRO |
GRELLA |
SALEIRO / SALGADOIRO |
PEMENTEIRA |
PANO DE MESA |
MANTEL |
TORRADORA |
FORNO |
FRIAMEIRA |
RELADOR |
COADOR |
EMBUDE / FUNIL |